Vore intentioner omkring opdræt

Vi opfatter det som een af vore fornemste opgaver som opdrætter, at sikre os, at netop hvalpe fra vores "kennel" kommer ud til de rigtige familier - OG at familierne får netop DEN rigtige hund for dem. Altfor tit har vi jo desværre hørt om, at alt for unge hunde har måttet lade livet fordi familie og hund ikke passede sammen eller rettere ikke levede op til de forventninger, der var sat.
Vi vælger vore forældredyr udfra ganske nøje krav: 1) forældrehundene skal være beviseligt fysisk særdeles sunde
2) forældrehundene skal i særdeleshed være mentalt i tip-top stand
3) forældrehundene skal naturligvis i udseende være racetypiske. Vi bruger helst den "tysk-orienterede" recetype.

Vi går ikke efter udstillingsresultater - ikke at dette er uvæsentligt - for vi ser også gerne, at vore hunde har skønhed med sig - og det er da herligt at være nr. 1 i udseende - MEN for os ER dette ikke blandt det væsentligste. IKKE at forveksle med RACETYPISK. For det er en selvfølge! Man må heller ikke forlades til at tro, at en skønhedsstjerne er det bedste avlsmateriale - for sådan er det nemlig ikke. Mener vi - af erfaring !

Når så alle disse punkter falder på plads, så udser vi os de forældredyr, der passer bedst ind i vores familie - se under: "hvem er vi".

Herefter glæder vi os så til vore hvalpe. Vi planlægger lang tid i forvejen, så vi har plads til hvalpene i vor bevidsthed. Hvalpene fødes i en dertil indrettet fødekasse i køkkenet, hvor vi alle færdes hele tiden og hvor de vænner sig til den daglige familie-støj, dvs. børn, grin, gråd, tv, gæster, køkkenaktiviteter m.m. I dagene op til fødslen indretter vi en ekstra soveplads på gulvet foran fødekassen og så er der ellers "dømt" råhygge og forventning.

Når så hvalpene bliver så store, at de begynder at kigge op over kanten i kassen, tager vi denne væk og de kan nu bevæge sig frit på et stykke i køkkenet. Når de så efter ca. 1 uge er fortrolige med dette areal udvider vi det til hele køkkenet - OG SÅ går det stærkt, for: "mere vil have mere " - nu vil de nemlig pludselig også ud i forgangen - OG det kommer de så ! Når vejret er til det - står hoveddøren åben hele dagen og de kan frit bevæge sig fra soveplads til legeplads og retur igen. Der går ikke mange timer før de er tatalt fortrolige med denne indretning - og det passer den! Vi behøver også kun lige at linde på døren til stuen - så piler de ind til teressedøren - for på den anden side af den - er den store dejlige grønne græsplæne - og det betyder SKÆG og BALLDE - UHEJ, hvor det går !

Hvad fodring angår, så passer vi nøje på, at de får, hvad de skal have fra moderen så længe som muligt - ca. 3-4 uger. Herefter går vi ligeså stille over på A-38 og fiskeboller, eller A-38 og torskerogn. Når dette så går godt og de tager godt for sig, så lister vi os over på mere færdigt hundefoder, som i starten blødes op i rigeligt med vand for derefter efterhånden at blive serveret som tørfoder. Det er af stor vigtighed for os, at vore hvalpe har en blank pels, er adrætte og friske og i godt humør.
Når hvalpene er ca.4 uger får de den 1. ormekur og denne gentages efter3-4 uger d.v.s. i 8 ugers alderen.
Ligeledes bliver de fuldt vaccineret ved 8 ugers alderen. Fra sommeren år 2001 har vi beholdt hvalpene til de er 10 uger !! Dette skyldes, at det er vor faste overbevisning - og vi har erfaring om det og tilbagemeldinger - at de hvalpe vi sender ud af huset til nye hjem er bedre rustet mentalt + det forhold, at deres nye familier fåe en mere harmonisk hvalp hjem. Hvalpene bruger ugerne fra 8-10 til at finde deres eget "jeg" og deres plads i hierakiet blandt mennesker og voksne hunde. Nu er vi så heldige, at vi udover moderen også har en voksen hanhund, som også præger hvalpene på hundemanér - det er heller ikke uden betydning.

Det næste og meget meget vigtige for os er : hvor og til hvem kommer vore hvalpe hen ??
Vi er ikke så ligetil at købe hvalp fra - nogle vil måske sige, at vi er "for meget" - men hvad er for meget, når det drejer sig om et hundeliv for både mennesker og hunde ??!!
Dernæst må vi ikke glemme, at der faktisk også er tale om en investering i fremtiden - en hvalp er i dag jo heller ikke billig - der kan godt fåes en hel sofagruppe i god kvalitet for samme pris - en computer ekstra til hjemme måske - eller 2 ugers ferie i et luxuxsommerhus for 4 personer ! Hvorfor skal man gøre det op i penge ??!! Det SKAL man heller ikke - absolut IKKE - OG alligevel -når man betaler den sum en hvalp koster idag - MÅ og SKAL man tænke sig om !!!!!!!! Både som opdrætter og hvalpekøber !!!
Dansk Kennel Klub har nogle meget idérige pjecer om netop det at købe hvalp.

Vi benytter os af Dansk Kennel Klubs skriftlige købsaftaler og samtidig på denne led gives 2 år garanti - jvf. den danske købelov !!!  JA - I læser rigtigt !!! En hvalp er OGSÅ omfattet af garanti og købelov !!! HUSK det når I køber hvalp !!!!!!!


Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE