Dette er en kronologisk historik om vores hunde igennem årene......

Dette er historien om Boxerkennel Jenti´s - fortalt med billeder af alle vore dejlige hunde igennem årene.

Boxerkennel Jenti´s er grundlagt i 1982 og har stadig det samme motto: 
      ' det giver pote, at stræbe efter bedre opdræt '.


Jenti´s Nelly, 2002 -

Nelly er vores nuværende avlstæve. Hun er datter af Henry v. Konkordanz og Gaby van Adeltrots. Nelly har det dejligste sind præcis som begge sine forældre. Nelly er en middelstor tæve. Hun bor i familien til daglig sammen med sin halvbror Kenzo. Der er ingen tvivl - Nelly er ikke førerhunden - men det affinder hun sig fuldstændigt med. Hun har sine bestemte ritualer og hun ved lige præcis, hvor langt hun kan gå med Kenzo før hun træder over hans rettigheder. Hun er en formidabel moderhund. I sit 1. kuld hvalpe fik hun 9 hvalpe  og ingen led overlast eller blev overset. Hvalpene har arvet deres mors sind og særheder - men i positiv forståelse.

Vi afventer at vi igen i år 2007 kan sige velkommen til et kuld hvalpe med Nelly som mor.

.


Jenti´s Kenzo, 1999 -

Kenzo er en historie for sig ...... derfor er teksten først på vej nu !
Kenzo er en herre med sin helt egen personlighed - naturligvis ! Han er jo boxer ! Men når det er sagt - så hør her.....

Det er nemlig på een gang både svært og alligevel burde være nemt. Kenzo beholdte vi sammen med en søster til ham fra vores K-kuld. Men søsteren blev kun 6 mdr. da hun blev slået ihjel foran en bil. Det er det mest forfærdelige vi nogen sinde har oplevet - håber aldrig for nogen, at de må opleve det. Derfor knyttede vi os måske også endnu mere til Kenzo fra lille af - han fik en speciel betydning for os.
At han så samtidig er i besiddelse af det mest dejlige egenartede temperement og personlighed - ja det er kun et plus oveni.

Kenzo er 9 år - har haft 2 hjerneblødninger af svær art ! Men er idag som en boxer på 2 år - ja man forstår det simpelthen ikke ! Han stortrives - specielt vil Kenzo gerne på camping - det passer ham !

 Jenti´s Kelly , 1999-2000
På foto: Jenti´s Kelly - til venstre - (højre er Kenzo).
Kelly var Lasses hund - men som 6 mdr. gammel løb hun ud foran en bil og var slået ihjel på stedet.
Det er det mest grusomme, vi synes vi har været ude for med vores hunde, selvom vi har haft andre slemme oplevelser med for tidlig sygdom osv.
Gid ingen må opleve det samme !!

 Gaby van Adeltrots, 1996-2005
Tekst på vej .........

 Maxwell von Ellinghaus 1996-1998

tekst på vej ...............

 Jenti´s Davina 1987-1996
Tekst på vej ............

 Jesco Jenka 1983-1993
Jesco Jenka - i daglig tale Jenka  - blev vores 1. avlshund . Og det gjorde hun godt.... Var en super mor og vogtede sine hvalpe med hjertet og så meget nøje hvalpekøbere an....
Jenka fødte i sit 1. kuld 3 helt vidunderlige hvalpe.... Den ene - Jenti´s Ajax -i daglig tale Cassius - kom til Solrød Str. og vedkommede hundefører, arbejdede så ihærdig både i ind- og udland, at det afstedkom flere pokaler og præmier.... se i fotoalbum: Jenti´s Ajax..
I Jenka´s 3. kuld var bl.a. Jenti´s Clark, som blev både dansk og internatiol champion...... se fotoalbum: Jenti´s Clark

Fra Jenka´s 4. kuld behold vi selv en tæve - Jenti´s Davina - og hun afstedkom mange mange store oplevelser... Vi opnåede som den 1. dansk-opdrættede boxer nogensinde, at blive Verdensvinder på den store verdensudstilling i Bellacentret i 1989. Derudover blev Davina samme år dansk champion....
.


Biggy von Nordgraben 1986-1995

Tekst på vej .........

 Baloo von Nordgraben 1986-1992

Baloo von Nordgraben... i daglig tale Baloo - købte vi i 1986 hos Renate og Günther Rapsch i Berlin.
Baloo var på mange måder indgangen til vores nuværende store tilknytning til Tyskland og boxer-verdenen der.
Familien Rapsch modtog os på så hjertelig en måde og hjælpsom måde, at det at købe en TYSK boxer fik en anden dimension.
Vi har siden vort første møde har vi været tæt knyttet til familien Rapsch og på deres helt egen måde, har de været som familie for os. Desværre døde Günther Rapsch i 2001 i en alt for tidlig alder og han har været savnet. Sidst er hans og vores elskede Renate afgået ved døden d. 21. januar 2006 i en alder af 57 år grundet sygdom.
Boxeropdrættet i Tyskland har alt for tidligt mistet to ildsjæle !!! 
Ære være mindet om deres arbejde for boxeren !

 Jesco Ilse (Tika ) 1983-1988

Efter Bessie og Bastian fik vi 2 nye fra samme opdrætter..
Lille gule Jenka ( se nedenfor !) og mørk tigret TIKA på 1 år....
Disse 2 lagde grunden til vores opdræt og kennelmærke i dag....
Heraf kennelnavnet..... JEN-TI........

Som om vi ikke havde haft nok af sygdom hos vore boxere, blev Tika ramt af cancer i en alder af 5 år... igen måtte vi gå den forfærdelige tunge gang til en dyrlæge og tage afsked med en hund .... ALT ALT for tidligt !

Der er ingen tvivl om, at disse tidlige oplevelser har været med til at forme vores holding til sundhed, mentalitet og skønhed i samme prioritets rækkefølge...!!

Ikke at forveksle med en opfattelse af, at cancer kan forebygges eller er arveligt - det opstår desværre "ud af den blå luft".....

.


Jesco Bastian og Jesco Bessie 1981-1983
Efter af have haft vores første boxer - Buster - og dermed snuset til hundelivet - ja så var vi solgt ! 
Vi ville nu gøre noget rigtigt - så vi købte 2 skønne hvalpe - søskende.
Bessie og Bastian i daglig tale..... Bastian var desværre kryptokid, så der var ingen udstillinger, men "kun" lydighed med ham. Bessie derimod gjorde sig godt på udstillinger rundt omkring fra start af. Desværre var hun ramt af en dårlig albue i en meget meget tidlig alder, så hun blev ikke 1½ år før vi måtte tage en smertelig afsked med hende.
Bastian lærte aldrig nogensinde at leve uden den søster han altid havde ligget sammen med - og da vi ikke var kloge nok - på det tidspunkt - til hurtigt at anskaffe os en anden han kunne have som selskab, betød det at vi efter endnu ca. 1 år også måtte tage afsked med Bastian. Begge blev aflivet i en alt alt for tidlig alder for en boxer !

 


Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE